This center is situated next to the China Academy of Art, Hangzhou, China. In order to promote intimacy and the sense of belongingness(since most users of the facility consist of professors and retired staff form the Academy, this center inherits the key aesthetically style of the Academy, using the Taihu stone as the theme of construction.
 Male consists most of the permeant residents at this location. The second diagram shows the primary family structure at this location is grandparents with their grandchildren. The third diagram shows the general family size is 4+ people. The fourth diagram shows the mainly residents's career is the professor of CAA.
 The concept is from Taihu stone, a special stone in Zhejiang. Using the shape of stone to create a wall that strengthen the integration between parents and children.  When it comes to the facade, the hollow could be the windows of the building. 
 The 1st floor is a public space for the resident. The second floor is a semi-open space for activity room. From the 3rd floor to 6th floor is the private apartment. The exterior walls generally carry green plants because of reducing the gas produced from the parking lot.
9-09.png
  The inner space is children amusement center. 
  Their parent could contact with them by the hollow of the wall, it strengthen the connection between inner space and outside space.
prev / next